Prisvärda Transsibiriska Järnvägen med Irkutsk och Mongoliet, gör man väl denna resa ska man naturligtvis åka med Transsibiriska Järnvägen med spännande stopp!

Bajkalsjöns stränder utanför Irkutsk i byn Listvyanka, övernattning i nomadläger i Mongoliet och Ulaanbaatar (och kanske hästridning, när ni väl är i Mongoliet), samt dessförinnan det viktigaste  i Moskva med Kreml och Röda torget!

Fullspäckat  med härliga upplevelser innan du slutligen når Kina! Vi garanterar dig ett äventyr för livet som du definitivt aldrig kommer att glömma!

Läs gärna även om att resa längs Transsibiriska Järnvägen!

Resan dag för dag

Måndag, dag 1

Transsibiriska Järnvägen med Irkutsk och MongolietVår resa börjar i Moskva! Att börja resan en måndag är alltid det bästa alternativet. Ankomsttransfer till Hotel Arbat House/eller likvärdigt.

Tisdag, dag 2

Som tillägg, se nedan 5-timmars promenad med engelsktalande guide från hotellet kl 10.00. Vi börjar med att besöka Röda Torget följt av Kreml, gågatan Arbat och en tur i Moskvas tunnelbana. På kvällen far vi med tåg mot Irkutsk.

Tisdag-lördag, dag 2-6

På tåget längs Transsibiriska järnvägen mot Irkutsk.

Lördag, dag 6

Tidig ankomst till Irkutsk, ca 07.30. Från stationen transfer till Hotel Mayak/eller likvärdigt vid Bajkalsjön, ca 70km från Irkutsk. Resa till Listvyanka, en gammal rysk fiskeby vid Bajkalsjöns strand. Resan tar ca 1 timme med bil, och väl där finns gott om tid att promenera runt och kanske till och med prova på nyrökt Omol, en väldigt speciell fiskart som är unik för Bajkalsjön. Det kommer även finnas möjlighet att besöka Limnologiska Museet för att få en inblick i alla intressanta saker och arter som finns runt och i sjön!

Söndag, dag 7

Transfer tillbaka till Irkutsk för en möjlighet att få uppleva denna spännande stad. Övernattning på Hotel Victory eller likvärdigt.

Måndag-tisdag, dag 8-9

Åter på tåget längs Transsibiriska järnvägen, nu på väg mot Mongoliet och Ulaanbaatar!

Tisdag, dag 9

Besök mongolska nomadfamiljerAnkomst på morgonen till Ulaanbaatar, där vi blir mötta på järnvägsstationen och reser ut till naturen till Terelj Nationalpark, ca 70km från Ulaanbaatar. Vi får se den berömda Sköldpaddsstenen och besöker en nomadfamilj för att få lära oss mer om deras livsstil, som är djupt förankrad i traditioner. Efter lunch finns möjlighet att uppleva Mongoliet från hästrygg, men för att få bästa pris rekommenderas ni arrangera detta själva på plats. Övernattning i Ger/Jurta – mongolernas tält. En sann upplevelse!

Onsdag, dag 10

Efter frukost återresa till Ulaanbaatar och Khuvsgul Lake Hostel där vi övernattar.

Torsdag, dag 11

Avfärd med tåg på morgonen. Sista biten av resan mot Beijing påbörjas!

Fredag, dag 12

Ankomst till Beijing tidigt på eftermiddagen, ca 14.35. Vår färd avslutas!

Pris per person vid 2-4 resande
2 resande 13650 kr
3 resande 13400 kr
4 resande 12800 kr

Till ovanstående priser tillkommer viseringar samt transport till Moskva, samt ev boende i och transport från Beijing. Tillägg för guidad tur i Moskva vid 2 resande, 1200 pp


Priser och uppgifter senast ändrade 24 september, 2019
För avbeställningsskydd och ev. reseförsäkringar hänvisar vi till Gouda Reseförsäkring.
Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegiet.