Transsibiriska järnvägen med svensk reseledare - en gruppresa fullspäckad med upplevelser! Härlig natur och otroliga kulturupplevelser, vi passerar bl a Bajkalsjön, världens djupaste sötvattenssjö, vartefter tåget går vidare mot Mongoliet och huvudstaden Ulaanbaatar.
Här i Mongoliet passar vi på att göra olika utflykter och bekanta oss med nomadfamiljer, samt provar på att bo i jurtor.

När vi slutligen når Kina får vi uppleva tre hela dagar i Beijing.
Naturligtvis ingår besök vid Kinesiska Muren, Den Förbjudna Staden och Sommarpalatset men det blir även tid för egna strövtåg.

Läs gärna även om att resa längs Transsibiriska Järnvägen!

Avresedatum
15/5, 19/6, 11/9, 16/10

Bokning

 bas@basinternational.se
 (+46) 08 - 440 20 30

Resan dag för dag

Dag 1

Gruppresa längs Transsibiriska järnvägen med svensk reseledareVår gruppresa börjar i och med ankomst till Moskva, därefter middag och inkvartering på Hotel Arbat House eller liknande.

Dag 2-7

Efter frukost blir det en stadsrundtur. Lunchen avnjuter vi i centrum vartefter vi gör ett besök bakom Kremls murar.

Efter middagen går vi ombord på tåget, som avgår 23.45. Vi får tid att koppla av och umgås med våra grannar, uppleva kända och mindre kända orter, städer och stora floder som vi passerar och samtidigt höra litet mer om kultur och historia av vår reseledare. Vid vissa stationer gör tåget längre stopp och vi får chansen att kanske köpa en nybakad bulle av en babusjka eller något annat av de många försäljarna.
Givetvis besöker man restaurangvagnen där både frukost, lunch och middag serveras, vår reseledare hjälper gärna till med eventuella beställningar.

Efter fyra dygns tågresa passerar vi Irkutsk runt 07.30 lokal tid och vår färd går vidare utmed Bajkalsjön och så småningom når vi den mongoliska gränsen.

Dag 7

Bo som mongolska nomader i jurtorTidigt på morgonen anländer vi till Mongoliets huvudstad, Ulaanbaatar, där vi möts av vår lokala guide. Därefter inkvarteras vi på vårt Hotel Baynagol eller liknande.

Under dagen beger vi oss på en utflykt och besöker bl a buddistklostret Gandan, verksamt sedan 1800-talet. Helpension under vistelsen i Mongoliet.

Dag 8

På förmiddagen beger vi oss ut till Terelj National Park där vi får en första inblick i hur man fortfarande lever som nomad. Här i nomadlägret blir vi inkvarterade i deras jurtor och får uppleva ett par intressanta dagar med dessa gästvänliga nomader.

För den som vill finns det naturligtvis tillfälle till en ridtur.

Dag 9

Under dagen beger vi oss på en resa genom det vackra slättlandet till Hustai nationalpark för att hälsa på ett annat nomadläger. Här hoppas vi bland annat få se de vilda hästarna.

Dag 10

Vi  återvänder på förmiddagen till Ulaanbaatar och vårt hotell. Under dagen gör vi en rundtur i den mongoliska huvudstaden.

Dag 11

Efter tidig frukost och därefter är det dags för sista etappen av vår tågresa, den mot Kina och Beijing.

Dag 12

Den legendariska Kinesiska MurenI klart väder kan vi skymta den Kinesiska Muren när vi närmar oss och anländer till huvudstaden på eftermiddagen.

Inkvartering och middag på Hotel Beijing Sunworld.

Dag 13-15

Vi stannar tre dagar i Beijing och gör heldagsutflykter till Förbjudna Staden, Himmelens Tempel och Sommarpalatset första dagen, samt till Minggravarna och givetvis Kinesiska Muren den andra dagen.

Lunch ingår under utflykterna och middagar serveras vi på vårt hotell.

Den sista dagen finns det tid för egna strövtåg, då endast middag ingår på kvällen.

Dag 16

Vår långa gruppresa avslutas med transfern till flygplatsen och det väntande SAS planet hem.

Ca pris per person
31500 kr
Ev tillägg enkelrum 3400 kr
Ev tillägg 2-bäddskupé (i mån av plats) 3000 kr
Jurta i Mongoliet för 2 personer 200 kr

I priset ingår: Flygresa Stockholm - Moskva + Beijing - Stockholm (inkl. skatter och transfers tur/retur). Ryskt, mongoliskt och kinesiskt visum. 3-4* hotell med del i dubbelrum inkl. frukostbuffé. Del i 4-bäddsjurta i Mongoliet. Del i 4-bäddskupé på tågen. Måltider, utfärder osv enligt ovanstående program. Svensktalande reseledare samt lokala engelskspråkiga guider. Måltidsdryck ingår ej. Måltider ombord på tågen ingår ej (beräkna ca 250 kr/dag för frukost, lunch och middag).


Priser och uppgifter senast ändrade 13 februari, 2017
För avbeställningsskydd och ev. reseförsäkringar hänvisar vi till Gouda Reseförsäkring.
Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegiet.