Följ med på en resa till Armenien och låt oss visa dig det mest sevärda i landet, med dagens pulserande huvudstad Jerevan.

På denna resa får du uppleva de så fantastiska och intressanta historiska och kulturella minnesarv från deras anrika förflutna.
Du möter ett mycket tillmötesgående och gemytligt folk, ser enastående vyer, bl a berget Ararat och andra snöklädda bergstoppar och bördiga dalgångar.

Dag 1

Flyg på egen hand från Stockholm. Ankomst till Jerevan,  transfer till hotellet.

Dag 2

Armenien med Yerevan och mycket merEfter sen frukost beger vi oss ut på en första upptäcktsfärd bland huvudstadens många sevärdheter. En stad blandad av gammal kultur med dagens moderna liv. Vi startar från det magnifika Republiks Torget och passerar Operan, Svan Sjön, Segerparken och hinner även med att stanna till vid en känd Lopp marknad där man kan hitta många traditionella armeniska souvenirer. Givetvis har vi också gott om tid denna dag för egna aktiviteter

Dag 3

Armenien med Araratdalen och mycket merDenna dag går färden söderut längs Araratdalens vinodlingar mot två nationalmonument. Khor Virap Klostret, är en känd pilgrimsort efter den helige Gregorius, som hölls fången här i 13 år, men som sedan till sist införde kristendomen. Härifrån har vi även en fantastisk utsikt över berget Ararat, Armeniens National symbol.

Vi fortsätter turen till Tushpa Vinodling, där vi får lära oss om hur man framställer armeniskt vin på traditionellt sätt. Vidare mot resterna av Zvartnots templet, från 600 talet  som idag är ett av landets skyddade världsarv av UNESCO. Vi avslutar dagen med att besöka armeniernas heligaste plats, Etjmiadzin, ca 20 km från huvudstaden. Området är den armeniska kyrkans säte och katedral som grundades av Gregorius år 303.

Dag 4

Armenien med Garniklyftorna och mycket merResans sista utfärd går till citadellet och templet i Garni, uppfört under den grekiska eran århundradet före Kristus. Det är ett imponerande monument med inslag av antik armenisk arkitektur. Man tror att templet senare använts som kungligt sommarresidens. Vi tar en kortare promenad i floddalen för att komma till Garni Klyftorna, kallat Symphony of Stones. Strax nordost om Garni, högre upp utmed Azat floden, når vi Gegardklostret, från 800-talet och delvis inbyggt i berget. Även detta finns inskrivet i UNESCOs lista.

Dag 5

Avresedag, det blir tidig transfer till flygplatsen för resa tillbaka till Sverige.

Pris per person på 2* hotell
 
Om 1 resenär 7695 kr
Om 2 resenärer 4545 kr
Om 3 resenärer 4390 kr
Om 4 resenärer 3675 kr

 

Pris per person på 3* hotell
 
Om 1 resenär 8990 kr
Om 2 resenärer 4950 kr  
Om 3 resenärer 4850 kr  
Om 4 resenärer 4150 kr

 

Pris per person på 4* hotell
 
Om 1 resenär 9550 kr
Om 2 resenärer 5350 kr
Om 3 resenärer 5250 kr
Om 4 resenärer 4450 kr

 

Till priserna tillkommer flyg tur- och retur, luncher och middagar.


Priser och uppgifter senast ändrade 27 november, 2017
För avbeställningsskydd och ev. reseförsäkringar hänvisar vi till Gouda Reseförsäkring.
Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegiet.