Följ med på en resa till Armenien och låt oss visa dig det mest sevärda i landet, med dagens pulserande huvudstad Jerevan.

I denna paketresa får du uppleva de så fantastiska och intressanta historiska och kulturella minnesarv från deras anrika förflutna.
Du möter ett mycket tillmötesgående och gemytligt folk, ser enastående vyer, bl a berget Ararat och andra snöklädda bergstoppar och bördiga dalgångar.

Du som vill åka som individuell resenär och resa som just du vill, läs längre ned eller hör med oss för prisförslag, både enligt gruppreseprogrammet men även om här finns andra orter som du vill besöka.

Avresedatum
Kommer snart

Bokning

 bas@basinternational.se
 (+46) 08 - 440 20 30

Du som vill resa till Armenien individuellt

Resa till Armenien med Bas InternationalDet finns mycket att se och göra bara i huvudstaden Jerevan, omnämnd som ort redan 600-700 år f Kr, men givetvis kan man göra fler utflykter! 

Se historiska och kulturella skatter som i Etjmiadzin, den armeniska kyrkans huvudsäte, Garni med Solgudens Tempel, byggt redan under första århundradet f Kr, Gegard Klostret, från 1200-talet, även med spännande grottor, samt templet Zvartnots, för att beundra den armeniska arkitekturen från 600-talet.
Vi bör heller inte glömma den vackra Sevansjön.

För priser och ytterligare information för en skräddarsydd resa, kontakta oss!

Observera att man även kan kombinera en tur till Armenien med Georgien, flyga till Jerevan eller Tbilisi, åka med bil till grannlandet och sedan flyga därifrån hem.


Preliminärt reseprogram för gruppresa till Armenien

Dag 1

Avresa på kvällen med flyg från Stockholm. Ankomst till Jerevan tidigt på morgonen dag 2.

Dag 2

Efter sen frukost beger vi oss ut på en första upptäcksfärd bland huvudstadens många sevärdheter. Vi hinner bl a se Matenadaran-museet, tillägnat grundaren av det armeniska alfabetet, med en mängd vackert illustrerade antika bokskatter.

Efter ett besök i stadens färgstarka saluhall, blir det lunch på en lokal restaurang. Kanske kan det smaka med kaffe och litet cognac efteråt. Armenisk cognac har ett mycket gott världsrykte och även laglig rätt att kallas cognac. På cognacsfabriken får vi även tillfälle att prova den ädla drycken.

Middag på hotellet.

Dag 3

Res till armenien och upplev landets fantastiska gästfrihetDenna morgon går färden söderut längs Araratdalens vinodlingar mot två nationalmonument. 
Khor Virap är en känd pilgrimsort efter den helige Gregorius, som hölls fången här i 13 år, men som sedan till sist införde kristendomen. Härifrån har vi även en fantastisk utsikt över Ararat.

Efter lunch, kanske med provsmakning av det armeniska vinet, i Noravank, ser vi här också klostret från 1200-talet, med sin mycket särartade arkitektur som idag är ett av landets skyddade världsarv av UNESCO.

På kvällen middag på vårt hotell.

Dag 4

Ytterligare en dagsutflykt mot Tsagkhadzor, i området Kotayk, ett av landets mest pittoreska och historiska platser. Vidare mot den högt belägna Sevansjön på 1900 m ö h, som försörjer huvudstaden med färskt vatten, samt därefter det fantastiska Sevan-klostret från 800-talet. Lunch här innebär färsk fisk.

På vägen tillbaka stannar vi till i Noraduz som en gång i tiden var sommarresidens för dåtidens kungar, innan vi tar oss tillbaka till hotellet för middag.

Dag 5

Upplev Vernisage, en fantastisk marknadFörmiddagens utflykt går till armeniernas heligaste plats, Etjmiadzin, ca 20 km från huvudstaden. Området är den armeniska kyrkans säte och katedral som grundades av Gregorius år 303.
Inte långt härifrån ligger Zvartnots templet, uppfört under 600-talet, men sin imponerande arkitektur som vi också måste se.

Väl tillbaka i Jerevan kan vi besöka stadens marknad, Vernissage, där man t ex kan finna silverarbeten, handarbeten och tyger.

Både lunch och middag denna dag i huvudstaden.

Dag 6

Resans sista utfärd går till citadellet och templet i Garni, uppfört under den grekiska eran århundrate före Kristus. Det är ett imponerande monument med inslag av antik armenisk arkitektur. Man tror att templet senare använts som kungligt sommarresidens.
Vi beger oss även till Gegardklostret, från 800-talet och delvis inbyggt i berget. Vi bjuds på en genuin armenisk lunch och ser hur man bakar det armeniska brödet ”lavash”.

Eftermiddagen fri för egna strövtåg innan dagen avslutas med avskedsmiddag.

Dag 7

Avresedag, det blir tidig transfer till flygplatsen för resa tillbaka till Sverige.

Pris per person från
15450 kr
Ev tillägg enkelrum 2100 kr

I priset ingår: Flygresa Sto-Jerevan inkl skatter och transfers t/r. 3-4* hotell med del i dubbelrum inkl frukost.
Helpension from frukost dag 2 tom middag dag 6. Utfärder enligt ovanstående program, lokal engelskspråkig guide, svensk reseledare. Måltidsdrycker ingår ej. 

För resans genomförande krävs 10 resanden.


Priser och uppgifter senast ändrade 19 januari, 2017
För avbeställningsskydd och ev. reseförsäkringar hänvisar vi till Gouda Reseförsäkring.
Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegiet.