En paketresa till vackra Georgien med huvudstaden Tbilisi.

Här får du uppleva ett helt fantastiskt, lite bortglömt land, där österländsk och västerländsk historia och urgammal kultur blandas med en generös gästvänlighet.
Du får se och uppleva friheten med härliga vyer med höga berg runt 5000m och vackra djupa dalar. Du får höra berättas om otaliga legender, besöka kloster och gamla kyrkor, prova georgiska viner och njuta av mycket god mat.

Du som vill åka som individuell resenär och resa som just du vill, hör med oss för prisförslag, både enligt gruppreseprogrammet men även om du har andra orter som du vill besöka.

Gruppresan nedan går även att genomföra individuellt för dig som vill resa på egen hand eftersom vi har mycket duktiga och trevliga engelsktalande guider från Georgien. 

Vi har även ett förlängt weekendprogram, boende på ett 3* centralt beläget hotell i Tbilisi, med halvpension och 3 fyllda heldagsutflykter med guide och transport.
Kontakta oss för priser och information.

Specialprogram finns för dig som är intresserad av ornitologi, ridresor, mountainbike!

Man även kan kombinera en tur till Georgien med Armenien, flyga till Tbilisi eller Jerevan, resa med bil till grannlandet och sedan flyga därifrån hem.

Viktigt att notera är att det numera är visumfritt för EU-medborgare!

Avresedatum
Kommer snart

Bokning

 bas@basinternational.se
 (+46) 08 - 440 20 30

Preliminärt program för gruppresa till Georgien

Dag 1

Upptäck Georgien och upplev den berömda georgiska gästfrihetenAvresa på kvällen med flyg från Stockholm. Ankomst till Georgiens huvudstad Tbilisi tidigt på morgonen dag 2.

Dag 2

Efter en sovmorgon börjar vi våra strövtåg, till fots och med buss i de olika stadsdelarna runt floden Mtkvari, eller Kura som den fortfarande även kallas. Vi får upptäcka olika delar av huvudstaden samt höra mer om Georgiens fascinerande historia. Natruligtvis ser vi Sionikatedralen, som har sitt ursprung från 600-talet, och Metechi kyrkan från 1100-talet.

Vid lunchdags rör vi oss kring huvudgatan, Rustaveli, som många säkerligen återkommer till under den lediga dagen. Här får vi säkert prova på litet av vad det georgiska köket erbjuder.

Vi hinner också med att se de gamla badhusen från 1800-talet som kanske lockar till ett bad, öppet 24 timmar om dygnet.

Dag 3

Res till Georgien med Bas InternationalEfter frukost beger vi oss ut på en härlig dagstur upp mot bergen och får uppleva många ståtliga vyer. 

T ex får vi njuta av utsikten från Dzjvarikyrkan, från 500-talet, där man ser floderna Mtkvari och Aragvi mötas långt ned i dalgången.
När vi når fram till den gamla huvudstaden Mtscheta, ser vi förstås den heliga katedralen, som än idag är den georgisk-ortodoxa kyrkans säte.

Färden går vidare genom landskap kantade av vackra bergsmassiv med inslag av borgar med kyrkor och torn, som Ananuri. Högre upp i bergen ligger Kaukasus mest berömda skidorter, Guduauri, där vi normalt intar vår lunch.
Sedan färdas vi vidare mot Kazbegi utmed den sk Georgiska Militärvägen, och kanske orkar vi med med en vandring upp till Gergeti kyrkan innan vi återvänder till Tbilisi.

Dag 4

Då blir det ännu en heldagstur, denna gång mot vindistrikten i Kachetien, med huvudorten Telavi. Här blir det givetvis tid för vindegustation, oftast vid Tsinandalis vingårdar och naturligtvis får vi höra att vinberedningen har sitt ursprung i Georgien…

Vi besöker även två av de gamla klostren runt Telavi, Shuamta och Alaverdi och får veta mer om dess historia. Därefter besöker vi lärosätet Ikalto där bl a Georgiens nationalpoet, Rustaveli, studerade.

På hemvägen besöker vi de mindre orterna Bodbe och Signaghi, den första med gravplats för Nino, som införde kristendomen här i Georgien, och den andra med en intressant stadsmur.

Dag 5

Efter två hela dagars upplevelser är denna dagen fri för egna strövtåg. Vår guide hjälper givetvis till med förslag.

Dag 6

Gruppresa till GeorgienMot förmiddagen åker vi till David Gareja. Detta är ett ökenområde med unika grottkloster, några av dem från tidigt 500-tal. Vi ser bl a Udabnoklostret med vackra fresker från 1200-talen och njuter av den vackra utsikten mot grannlandet Azerbaidzjan.

Väl tillbaka i Tbilisi, blir det tid över för en promenad eller besök på någon av stadens trevliga tavernor.

Dag 7

Avresedag, det blir tidig transfer till flygplatsen för resa tillbaka till Sverige.

Pris per person från
16800kr
Ev tillägg enkelrum 2100 kr

I priset ingår: Flygresa Sto-Tbilisi inkl skatter och transfers t/r. 3-4* hotell med del i dubbelrum inkl frukost.
Luncher förutom dag 5. Utfärder enligt ovanstående program, lokal engelskspråkig guide, svensk reseledare. Måltidsdrycker ingår ej.

För resans genomförande krävs 10 resanden.


Priser och uppgifter senast ändrade 19 januari, 2017
För avbeställningsskydd och ev. reseförsäkringar hänvisar vi till Gouda Reseförsäkring.
Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegiet.