Irkutsk och Bajkalsjön, världens djupaste sötvattensjö, kräver absolut ett besök under resan med Transsibiriska Järnvägen!

Den pittoreska fiskebyn Listvyanka, uppbyggd utmed Bajkalsjöns stränder ca 70 km utanför Irkutsk, visar upp både en fantastisk vacker natur och ger dig intressanta upplevelser nere vid fiskehamnen. Där du kan prova på färsk Omol, en fisk som bara finns just här. Du bör besöka Limneologiska museet för att se vad som endast finns i och runt denna vackra sjö.

Har du någon extra dag på dig, ska du absolut besöka ön Olchon, med övernattningar i bekväma trästugor och med enastående naturupplevelser.

Utflykter Irkutsk / Bajkalsjön

Bajkalsjön med dagsutflykt

Listvjanka vid Bajkalsjön67 km ifrån Irkutsk når man Bajkalsjön vid den lilla fiskebyn Listvjanka. 
Det tar oss ca en timme med bil och under resan berättar vår guide både vad vi ser under färden men även en hel del om de många olika djur och växter som återfinns BARA i och runtom denna fantastiska sjö. 
Givetvis hinner vi med att promenera runt på egen hand och kanske rent av från de många små rökerierna utmed kajen, prova på nyrökt omol, den så speciella fisk som endast lever här.

5-timmarsvariant
Pris per person vid 1-5 resande
1 person 1800 kr
2 personer 950 kr
3-5 personer 650 kr

Olchon ön – 2 nätter i underbar naturmiljö

Olchon ön i BajkalsjönBajkalsjöns hjärta kallas denna den största av sjöns 22 öar, ca 250km ifrån Irkutsk. 
Det är precis utanför denna ö man har uppmätt det största djupet, 1632 meter.
Det tar oss nästan en dag att komma hit inkl ev väntan på lokal färja. Vi bor i mindre hotell eller i små enkla trästugor i huvudbyn Chuzjir och får vara med om enastående naturupplevelser.
Vi får oss berättat hur man lever nu och tidigare här i Burjaternas land. Under utflyktsdagarna beger vi oss till den norra delen, till Choboi Udden, och ser bl a den stora Shamanklippan.

All möjlig storslagen natur kan man se på ön! Själva utflykterna betalas direkt på plats, det blir billigare så. Eventuell extra natt från 500 pp.
Vi återvänder till Irkutsk med många fantastiska minnen. 

Pris per person Från 2000 kr
Priser och uppgifter senast ändrade 22 september, 2017
För avbeställningsskydd och ev. reseförsäkringar hänvisar vi till Gouda Reseförsäkring.
Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegiet.