Utforska S:t Petersburg och Moskva på egen hand!
Vi har bara inkluderat ankomsttransfer samt en stadsrundtur med egen guide i respektive stad. I övrigt är ni fria att upptäcka dessa fantastiska metropoler som ni själva vill!

Ni kan välja mellan budgetalternativ med boende i 4-bäddsrum i S:t Petersburg och 6-bäddsrum i Moskva på bra och trygga hostels, eller på 3-stjärniga hotell i bägge städerna.

Givetvis hjälper vi er med tips och extra utflykter om ni så önskar!

8 dagars kombinationsresa, måndag till måndag

Måndag-torsdag i S:t Petersburg

S:t Petersburg och Moskva på egen handS:t Petersburg, grundat av Peter den Store 1703, är sannerligen en stad för älskaren av konst och kultur! Här finner du fantastiska museer som Eremitaget med Vinterpalatset, Ryska Museet eller kanske Jusupov Palatset. Icke att förglömma är även alla vackra 1700-tals slott en bit utanför, såsom Petershof, Elisabetpalatset med Bärnstensrummet i Pusjkin och slottet Pavlovsk.

Sankt Petersburg är även en härlig stad att bara ströva runt i längs floden Nevas vackra kajer, bland ståtliga byggnader med fantastiska kupoler och fasader. Man hittar lätt restauranger som passar de flesta! Staden och främst centrum är mycket promenadvänliga.

Nattåg torsdag–fredag

Från S:t Petersburg till Moskva går resan i del i 4-bädds-kupéer på nattåg

Fredag-måndag i Moskva

Upplev Moskva på egen handMoskva är så mycket mer än bara Röda Torget och Kreml, även om dessa platser givetvis måste besökas. Dessa, tillsammans med så mycket annat sevärt, finns naturligtvis med på vår guidade tur. Ett extra besök på Röda torget kvällstid rekommenderas dock!
Moskva har blivit mycket mer lättillgängligt de senaste åren, t ex med många nya restauranger som är väl värda besök. Man lär sig snabbt att åka med den berömda metron – tunnelbanan – som har flera stationer som måste ses! Tretjakov-galleriet och Pusjkinmuseet är några av de många muséer man kan besöka på egen hand, eller med bokad guide av oss. Fråga gärna oss om förslag och tips!

Pris per person om 1-4 resande:
  Hostel Hotell ( 3 )
1 person 5620 kr 8920 kr
2 personer 4350 kr 5995 kr
3 personer 4150 kr 6325 kr
4 personer 4050 kr 5970 kr

 

Tillkommer till ovanstående priser transport till S:t Petersburg och ifrån Moskva, samt visum för Ryssland.
Ankomster 12JUN och 19JUN har tillägg på hotell alternativet med 750 pp.


Priser och uppgifter senast ändrade 20 februari, 2017
För avbeställningsskydd och ev. reseförsäkringar hänvisar vi till Gouda Reseförsäkring.
Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegiet.