Ta en weekendresa i S:t Petersburg, Peter den stores storslagna stad,  med denna paketresa! Detta är ett måste för alla konstälskare, där den ryska vetenskapen och kulturen blomstrade under många år och gör så än idag.

Vi finner väl bevarade vackra palats och fantastiska konstskatter som inte lämnar någon oberörd. Vi tar på denna resa med dig till de främsta av både kända och okända palats och slott i och utanför staden, till platser där tiden verkat stå helt stilla.

Givetvis ingår ett besök på Eremitaget med Vinterpalatset, något man bara inte får missa! För den som så önskar ordnar vi balett- eller operabiljetter till den berömda Mariinskij Teatern, Musorgskij Teatern eller liknande.

En konst- & kulturresa till St Petersburg helt enkelt!

Preliminärt reseprogram för weekendresa i S:t Petersburg

Dag 1

Weekendresa i S:t PetersburgAvresa med SAS 13.10 med ankomst till S:t Petersburg 16.35 lokal tid.

Efter pass- och tullkontroll möts vi av vår lokala svensktalande guide i ankomsthallen. I samband med resan mot hotellet passar vi på att göra en omfattande stadsrundtur.

Efter inkvartering på rummen blir det middag.

Dag 2

På förmiddagen beger vi oss direkt till Eremitaget där vår guide visar oss runt bland dess enorma konstskatter.

Lunchen intas på en trevlig restaurang i stan innan vi fortsätter ut till Petrodvorets, Rysslands Versailles, någon mil utanför staden. Där ser vi Rastrellis Stora Palats, men vi hoppas också få tid över till en promenad i den vackra parken med sina berömda fontäner.

Middag på hotellet.

Dag 3

Fullt dagsprogram även idag. Två vackra slott, först Katarina palatset i Pusjkin, byggt av Rastrelli, med bl a Bärnstensrummet! Efter lunch det minst lika vackra palatset i Pavlovsk, uppfört av Charles Cameron. Båda slotten har förstås väldiga vackra parker runtomkring.

Kvällen är helt fri, men de som beställt och begärt biljetter får avnjuta en kvällsföreställning vid Mariinskij Teatern eller motsvarande, beroende på aktuellt program.

Dag 4

Under förmiddagen besöker vi Ryska Museet som finns i det gamla Mikaels-Palatset. Här får vi bl a se målningar av de s k vandrarkonstnärerna och en rik samling ikoner. 

Vårt flyg lämnar S:t Petersburg ca 17.15 och vi anländer till Stockholm 16.40.

Pris per person från
8350 kr
Ev tillägg enkelrum 1200 kr

I priset ingår: Flygresa med SAS från Stockholm inkl skatter och transfers t/r. Ryskt visum. Hotell Moskva med del i renoverade dubbelrum inklusive frukostbuffé. Måltider, Utfärder etc enligt ovanstående program. Svensktalande, mycket kunnig lokal guide. Måltidsdryck ingår dock ej.


Priser och uppgifter senast ändrade 19 januari, 2017
För avbeställningsskydd och ev. reseförsäkringar hänvisar vi till Gouda Reseförsäkring.
Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegiet.