Visum till Ryssland, visum till Mongoliet och visum till Kina är inte alltid så lätta att ordna inför sin resa.

Bas International hjälper dig få alla papper och uppgifter rätt så du i lugn och ro kan börja drömma om dina kommande upplevelser!

Se här nedan vad som gäller för respektive visatyp och land!

Visum till Ryssland

För ryskt visum krävs

 • 1 vanligt automatfoto i färg, 3,5×4,5cm med ljus/vit bakgrund, MAX 6 månader gammalt
 • Pass i original
 • Med blå/svart kulspetspenna underskriven visumansökan (se nedan)

Endast visumansökan ifylld på dator godtages (se länk nedan), men innan ni kan fylla i den behöver ni ha följande uppgifter från oss:

 • Host Travel
 • referensnummer för er bokning.
Fyll i noga enligt Ryska Utrikesdepartementets anvisningar: Visumformulär Ryssland (extern länk)

OBS! Viktiga punkter:

 • Där det står ”purpose of visit” skriv Tourism.
 • Där det står ”visa category and type” skriv Common tourist.
 • ”Host travel”/”Travel Agency” samt referensnummer får ni av oss.
 • ”Appointment details” ska skrivas Visa Application Center IFS (Stockholm).
 • För ”Date of visit” skriv det datum ni skickar in ansökan.

Glöm inte reseförsäkringen

Numera måste även svenskar och övriga Schengenmedborgare visa upp giltig reseförsäkring, och fylla i det försäkringsbolag samt helst det policy/försäkringsnummer som gäller. Dessutom måste försäkringen även vara stämplad och underskriven av försäkringsbolaget

De flesta försäkringsbolag känner till detta, ring dem och säg att ni behöver ett Rysslandsintyg, att det gäller visum till Ryssland. Detta Rysslandsintyg måste vara i original och där ska namn, födelsenummer samt policy/försäkringsnummer finnas med.

Saknar ni reseförsäkring, läs gärna om Gouda Reseförsäkring som vi samarbetar med!

Kostnad visum till Ryssland 950 kr

Visum till Kina

Nya regler för kinesiskt visum

Från och med 1:a Dec 2017 kommer biometriska data att samlas in vid ansökan om visum till Kina. Alla sökande mellan 14-70 måste därför komma personligen till visumcentret för att lämna fingeravtryck. Det blir också krav på att fylla i ett ansökningsformulär online, inga handskrivna formulär kommer att accepteras längre.

Viktigt att ni även kan ladda upp ett digitalt passfoto. Detta måste bifogas i det digitala formuläret när ni fyller i detta. Ett nytaget foto i färg måste sedan i alla fall även vara med vid inlämning. Observera de specifika kraven på fotot för det kinesiska visumet, man är STENHÅRDA och godtar INGA felaktigheter. Bägge öron måste vara tydligt synliga och man ska ha mörka kläder mot den normala ljusa bakgrunden i fotoautomaterna eller hos fotografen.

Länken nedan tar er till ansökningsformuläret.  OBSERVERA att där texten ber dig fylla i för Validity, skriv 3 månader eller 90 dagar.

http://www.visaforchina.org

Vi hjälper dig med kinesiskt visum

Vi hjälper givetvis till vid ev frågor. Antingen tar ni själva hand om detta visum och bokar då in er för inlämning av alla handlingar samt uthämtning av det viserade passet några dagar senare. Annars kan vi hjälpa till genom att först samla in era handlingar, gå till Viseringscentralen och lämna in allt, MEN ni måste sedan komma och lämna fingeravtryck någon dag senare enligt överenskommelse. Men då får vi även sedan hämta ut det viserade passet.

Om ni har stora problem med att ta er till Stockholm eller Göteborg för dessa fingeravtryck, kan här finnas en annan lösning. Hör med oss för besked!


Visum till Mongoliet

För mongoliskt visum krävs

 • Pass i original
 • 1 vanligt automatfoto i färg
 • Ifyllt och underskrivet visumformulär

För att själv ordna detta visum kan ni ladda ned visumformuläret nedan och kontakta Mongoliets Ambassad på Svärdvägen 25 B, 182 33 Danderyd (tel: 08-753 11 35).

Vi hjälper dig med mongoliskt visum

Om det känns tryggast för er och ni inte gärna vill ordna med visum till Mongoliet på egen hand kan Bas International givetvis hjälpa er med detta. Kontakta oss för information och hjälp!

Kostnad transitvisum Mongoliet
Max 10 dagars vistelse
600 kr
Kostnad uppehållsvisum Mongoliet
10-30 dagars vistelse
800 kr